Saturday, November 17, 2012

The Virgin Suicides


THE VIRGIN SUICIDES neboli Smrt Panen je jedním z prvních celovečerních filmů, který režírovala americká režisérka Sofia Coppola. Jelikož ji považuji za jednu z nejlepších režisérek, tento snímek natočený v roce 1999 jsem si nemohla nechat ujít. Už od prvních záběrů jsem si vzpomněla na bloggerku Tavi. Konkrétně na takový ten americký holčičí pokojíček plný doplňků pastelových barev, křížků na stěnách a s krajkovými záclony kolem oken. 
Myšlenkou celého filmu je nahlédnout do světa mladých nevinných děvčat a odhalit jejich vášně a touhy, které jim rodiče nemohou dovolit naplnit. Vše začíná smrtí jedné z děvčat a postupně končí smrtí všech, i přesto, že se je banda mladých kluků snaží zachránit a dostat ven z domu. Film je celkově hezky barevný, soundtrack plný dobových písní 70. let doplněný moderními skladbami od Air výborně ladí s celkovou napnutou atmosférou a Kirsten Dunst opět hrála moc dobře. Snímek je natočený podle románu spisovatele Jeffreyho Eugenidese a četla jsem, že knihu Sofii daroval zpěvák Thurston Moore z kapely Sonic Youth.








2 comments:

  1. áno, film mal krásne vizuálne čaro, ale obsahovo teda podľa mňa nič moc, prišlo mi to také všelijaké a nedotiahnuté :)

    ReplyDelete
  2. Já se na něho ráda podívám vždycky. Mám ráda takové filmy, jejichž děj se dá v podstatě shrnout do 2-3 vět. Ale je tam to něco, co vás nutí si ho pustit znovu a znovu ...

    ReplyDelete