Tuesday, April 2, 2013

Frozen sun in London



Myslela jsem si, že si budu moci oblíknout koženou bundičku, ale ono prd. Zase zima a studený vítr. Čtvrtá návštěva Londýna byla taková odpočinkovější než ty předešlé. Nikam jsme se zbytečně nehnaly a domov opouštěly asi tak kolem jedenácté. Jediný, co vedle počasí mě teda ještě štvalo bylo metro, které zrovna na naší trase nejezdilo. No nic, tak jsme ho vyměnily za autobus a většinu času vystupovaly v Camdenu, odkud jsme přesedly na metro.
Oxford Street už znám jako svoje boty a Urban Outffiters jsem samozřejmě vynechat nemohla. Avšak růžovej sprej na vlasy jsem si zas nekoupila! V Londýně teď asi nejvíce letí nejrůznější bundičky se vzorama a "šmoulovské" barevné čepice s nápisem, které mi tedy moc do oka nepdaly. Samozřejmě tu stále najdete indie lidi s Vanskama a bílejma ponožkama, taky ohrnuté kalhoty (dokonce i straight volné) a jezdecké bundy.
Naše dobrodrůžo začalo výletem do Maryon parku, kde se natáčel legendární film Zvětšenina. Dostat se tam je trochu složitější, tak jsme si půjčily Berkley kola (příšerně těžký, neodpružený, debilně se otáčej, nedoporučuju). Tak jsem si to v kabátě a v čepici s kulichem jako skřítek drandila po stezkách pro cyklisty a hlídala, aby mi nespadla krabice s novejma černejma Vans botama. Zimou mi odumíraly prsty a já si už jen říkala, že teď už můžu umřít, protože byl den po Foals. Park byl skoro stejný jako ve filmu, akorát vítr a listnaté stromy chyběly. No, za tu atmosféru to nakonec stálo!
Vrátím se ale k těm teniskám, které jsem si pořídila v Camdenu. Camden mě nijak zvlášť nězaujal, je to takové bludiště stánků snad všech národností a subklutur. Určitě zajímavé, pro mě, člověka, co se zajímá o subkultury, ale vadila mi tam ta náplava turistů a levných Vietnamců a Indů. Stánky s jídlem byly jako vždy nejlepší, tak jsme neodolaly tradičnímu anglickému pokrmu - kaše a maso s cibulí v listovém těstě. No, bylo to opravdu poctivé.
Královské zahrady Kew Gardens s viktoriánskými skleníky připomínaly ty Vaškovi na Pražském Hradě, ale byly teda o dost větší. Akorát nám bylo líto, že lekníny, na kterých normálně sedí mimina, byly ještě malinké.
No a zakončit den v největším obchodním centru Westfield bylo teda peklo. Ale vážně to centrum je prokletý, protože si tam nikdy nic nekoupim. Jen sestra si pořídila v American Apparel tenisové podkolenky se žlutými pruhy. Večery jsme obvykle trávily u sestry na pokoji v domě, kde bydlí s dalšíma podivnýma národama, kteří stejně jako ona, zde studují nebo si hledají práci. Tak jsme se s jogurtama a sušeným mangem koukaly na britskou televizi, kde jeden den dávaly samé dokumenty (například o panicích čtyřicátnících nebo o dětech, co se přestěhovaly do UK a neuměly ani slovo anglicky). Britská televize je na jednu stranu plná zajímavých dokumentů, které se často zabývají tabu tématy a na druhou stranu Britové milují talkshaw, kde pokaždé hraje nějaká kapela. Nejlepší na tom je, že mají titulky, takže lépe rozumíte, ale zase mají každou čtvrt hodinu reklamy. Ale fuj televize.

Londýn je rozhodně úžasné město plné různorodých lidí a nejrůznějších akcí, ale na druhou stranu si začínám i já jako velmi kosmopolitní člověk uvědomovat, že je na mě příliš velké a zlatá Praha je prostě akorát! Vadí mi návaly Indů a Japonců, kteří s sebou berou levné zboží a nepořádek a taky ceny celkově. Čtyři dny na tak velké město bohatě stačí, ale ikdyž ho už tak nemiluju jako dřív, doufám, že jsem tam letos nebyla naposledy!

 WASTED YOUTH IN LONDON PRÁVĚ MILUJÍ:
KAPELA - PEACE, JOHN GRANT
OBLEČENÍ - VZOROVANÉ BUNDIČKY
DOPLŇKY - ŠMOULOVSKÉ BAREVNÉ ČEPIČKY
DOPRAVNÍ PROSTŘEDEK - KOLO Z TRHU V BRICK LANE
SLADKÉ - ŘÍKÁM TOMU "KRVAVÝ KOLÁČ" (VYSOKÝ ČERVENÝ S BÍLOU POLEVOU)






























































































































































Hezká výstava umělce Leifa Podhajskyho, který dělá obaly alb kapelám jako Foals, Horrors.


































































V Camdenu je toho tolik, že nevíte, kam se dřív dívat.

























































V tomhle šopu hrála příšerně nahlas hudba a koupit jste si tam mohli uv oblečení a doplňky na tancování a taky sexy prádlo.





























Klasický britský masový pokrm v Camdenu.





























Park, kde se natáčel známej film Zvětšenina. Vraha jsme naštěstí nepotkaly.
HERE:






























Kew Gardens






























































































































































































































































































































































































































































































































































A moje nové botky:)

3 comments:

  1. "lekníny, na kterých normálně sedí mimina"

    :DDDDDDDD I died

    ReplyDelete
  2. jé,to jsou ty vansky!já je mám s bílou gumou okolo a bílýma tkaničkama :))
    jinak na tý fotce ti to ohromně sluší!

    ReplyDelete