Tuesday, March 8, 2011

Antiperle a brusinkový džus

Je to nedávno co jsem si asi po deseti letech koupila klasické Antiperle. Nejdřív jsem je viděla v jenom retro designovém obchodě v Praze, což mi přišlo jakože už se normálně neprodávají. V Intersparu je ale měli! A tak jsem se zase mohla vrátit do mého dětství. A taky se chystám na Matějskou! Ale ne na ty hnusné rozpadající se houpačky, ale na cukrovou vatu:)

Fascinuje mě jejich krabička a retro obal. 

Oblíbené mentolové bonbony vznikly v roce 1960 v chotyňské pobočce liberecké společnosti Lipo. Jejich receptura i speciální způsob výroby zůstal stejný dodnes: na krystal cukru se postupně nanáší vrstvičky cukerného roztoku. Než kulička vyroste do velikosti čtyř milimetrů, uběhne šest týdnů. Snahy zmodernizovat a především zrychlit tento postup nepřinesly kýžený efekt, antiperle byly příliš měkké. Prvních pár let se prodávaly v plechových krabičkách, v polovině 60. let se přešlo na typické kulaté z plastu.
Zdroj: hn.ihned.cz

Můj nejoblíbenější drink:) 
V Marks&Spenceru mají super výběr sladkých šťáv, nejlepší je hlavně Florida Orange džus nebo citronáda, ale nedoporučuji zázvorovou limonádu! O jídle ani nemluvim, vždycky kupujem skotské máslové sušenky nebo cukrové pusinky v plastovém kelímku. Ale ze všeho nejradši mám ty jejich obaly, prostě Anglie:)

3 comments:

  1. hentie cukriky su riadny oldskul :)

    ReplyDelete
  2. jako malá jsem antiperle zbožňovala, ale už jsem je dlouho neměla :))

    ReplyDelete
  3. ten způsob výroby antiperlí je fakt zajímavý, ani jsem nevěděla, že je to tak složitý. Rostou jak mořský perly :D

    ReplyDelete