Wednesday, March 16, 2011

Pokud máte jarní prázdniny jako já, tak doporučuji...

1. ZAJÍT DO KINA NA BLACK SWAN NEBO NA LONDON BOULEVARD...
Proč? Protože Natalie Portman dostala za hlavní roli Oscara a navíc je hezká a prostě hraje skvěle. Na Londýnskýho gangstera, protože o hudbu se postaral Sergio Pizzorno z kapely Kasabian a všichni ji chválí, ikdyž trochu připomíná hudbu ze Zlatovlásky:) akorát film nehrají ve všech kinech.



2. SHLÉDNOUT ALESPOŇ JEDEN DÍL BRITSKÉHO POŘADU NEVER MIND THE BUZZCOCKS
Proč? Pokud máte rádi britský humor a hudbu, tak se vám určitě bude líbit. Už jsem viděla pár dílů a nikdy jsem se nenudila, ikdyž jsem tomu ne vždy rozuměla. Hlavní roli zde hraje hudba, stojí proti sobě 2 týmy, v kterých jsou známé osobnosti (např.: Noel Fielding, Amy Winehouse, Lily Allen, James Blunt). Ty proti sobě soupeří ve třech soutěžích, v kterých například musí bez slov zazpívat nějakou písničku a třetí z družstva ji musí poznat. Občas je to velmi vtipné a navíc skvělé na procvičení angličtiny.
Vybrala jsem díl s Markem Ronsonem coby moderátorem:



3. PODÍVAT SE NA PÁR ONLINE VINTAGE OBCHODŮ PODLE MAGAZÍNU H&M


4. PRO INSPIRACI JUKNOUT NA BLOG PINK BOW
Proč? Pink Bow dělá nádherné fotografie, ve všem je kousek Anglie a po pár návštěvách zjistíte, že ještě máte na svém blogu co dělat.



5. ZAJÍT NA MÓDU Z PATRA
Aneb v sobotu 19. se bude konat v Dlouhé 37 v Praze takový malý prodejní mejdan. Nebude se zde jenom prodávat, ale taky tancovat s DJ, hrát tombola nebo koukat na divadelní představení. A můžete se těšit například na stánky Jane Bond, Chilli Design, Daya, Kompot nebo No ne design...no to mi teda nic neříká, ale dobře. Více na facebooku.


6. UPÍCT SI BORŮVKOVÉ MUFFINY
Proč? Oni jsou vlastně hrozně jednoduché, né jako ty makrónky! Ale pozor! Bez košíčků to nejde!

Jak na to?
na 12 kousků
250 g mouky
3 lžíce prášku do pečiva
1 sklenice borůvek (200 g)
1 vejce
150 g cukru
1 vanilkový cukr
8 lžic slunečnicového oleje
150 g podmáslí

Vložíme 12 papírových košíčků do prohlubni plechu. Troubu vyhřejeme na 180 stupňů, s cirkulací vzduchu také hned na 160 stupňů.
Smísíme mouku s práškem do pečiva, nalijeme borůvky do sítka a necháme okapat. V míse ušleháme vejce, pak přidáme cukr, olej, podmáslí a vše dobře ušleháme. Postupně vmícháme mouku, pak přidáme borůvky. 
Těsto naplníme do 12 košíčků, pečeme 20 až 25 minut. Dobrou chuť!


7. A K TOMU SI POSLECHNOUT NOVÉ ALBUM ARCADE FIRE
Proč? Tahle parta vyhrála nedávno cenu Grammy a jednoznačně si to zasloužili! Albu The Suburbs bych dala 3 a půl hvězdy z pěti. Rozhodně nejlepší je Ready To Start, taky Rococo nebo The Suburbs.
Malá ochutnávka:

1 comment:

  1. Ten H&M magazín taky mám, je super! Hlavně konečně normální trendy, ne ty co píšou třeba v Joy nebo Žena a život:D

    ReplyDelete