Sunday, May 15, 2011

Čestr

ADRESA: Legerova 75, Praha 1

JÍDLO: 1, 5 (co se týče úpravy jídla a kvality, zaslouží si to)
OBSLUHA: 1
PROSTŘEDÍ: 2 (velký prosluněnný prostor, doporučuji si sednout k oknu)
VÝBĚR: 1 (menu se soustředí výhradně na maso)
CENA: 450 Kč

Vzpomínáte si na Zahradu v opeře? Můžete na ni zapomenout, protože kytičky se vyměnily za kravské hlavy a je tady Čestr. Možná Vás nejdříve překvapí úplně jiný interiér a obrovský prostor, nebudete ale zklamaní. Čestr se snaží nabízet něco nového. Je to taková moderní česká jídelna uprostřed centra, která se zaměřuje hlavně na maso, takže vegetariáni mají smůlu:) Mají tu všechny druhy od tataráku po oponku, k tomu si můžete dát nějakou omáčku a domácí hranolky ve slunečnicovém oleji. I předkrmů je tu hodně (například olomoucké syrečky nebo salát s ovčím sýrem). A toho, kdo se rád při vybírání nápoje kouká do jídelního lístku asi zklamu, musíte se totiž otočit a podívat se na stěnu. Ještě jsem nezmínila jednu hodně důležitou věc, Čestr totiž patří pod Ambiente group, a známé Ambiente The Living restaurant na Vinohradech bohužel skončilo, takže už žádná křidýlka, ale pořádný kus masa. Je to škoda, ale hold doba se mění a s ní i restaurace.

Jako pozornost podniku tu mají klasický český tvaroh a krajíc chleba.

A masíčko. Možná si myslíte, že je ho málo, ale jeden medium propečený bohatě stačí. A vpravo jsou domácí hranolky v kastrůlku.

Líbily se mi klasické půllitříky. Takže i pivaři si přijdou na své.

3 comments:

  1. pivko na keramickém tácku a stůl ze suků u mě vedou!
    a hned v závěsu pořádný kus masa, samozřejmě!=D

    ReplyDelete
  2. Menu je zamerané na mäso, tak tam by som sa nenajedla ako pescetarián ...

    ReplyDelete
  3. Chleba s tvarohem, to je úžasné:-) Zaměření na maso je výhodou, píšu si adresu:-)

    ReplyDelete