Wednesday, August 3, 2011

Ideas of the Month - July 2011

1.BEACH FOSSILS
Je podle mého názoru jedna z nejlepších alternativních indie bandů vůbec. Tihle chlapci z NY to sice moc rozjet neumí, furt jsou ve stejném tónu, všechny písně jsou podobné, ale něco na nich k sakru je! Nedávno je podporovala značka a na jejich blogu jsem je objevila a hned jsem si stáhla poslední album (moje oblíbené písně jsou Face It, Daydream a Calyer). Budou se vám líbit pokud máte rádi The Drums nebo Girls. Pro zajímavost sem dám jeden klip, který je docela povedený:


Zajímavý obal alba

2. KASABIAN A JEJICH NOVÁ PECKA!
SWITCHBLADE SMILES...kluci z Leicestru to zase pořádně rozjeli a tentokrát ve velkém a to pořádně a pěkně alternativně...z toho plyne, že nezklamali. Klip, který mi ze začátku připomíná mši je suprový, chytlavé MOVE, všechno do detailu. Už se těšim, až je zase uvidim naživo!!(už po třetí:)




3. SUBMARINE
Neboli JMENUJI SE OLIVER TATE. Se ségrou jsme si řekly, no tak, režíroval to ten, co hraje v IT CROWD, je to o teenagerských problémech a hudbu složil a slova napsal Alex Turner, tak na to půjdem! Píše se, že je to jedna z nejlepších britských komedií, to si zrovna nemyslím, nepovažuji to za klasickou komedii, ale film se mi celkem líbil, hlavně asi také proto, že tam byla Británie a hezké prostředí a zajímavý příběh kluka, který najde první lásku a zjišťuje, jak je těžké si ji udržet a ještě řešit rozvod svých rodičů. Alexovy písničky zase nebyly žádná bomba, až ta na konci docela šla (velký fanoušek Arctic Monkeys nejsem:) A viděly jsme to ve Světozoru...fakt dobrý kino, hrajou tam Radio 1 a maj docela dobrou grafiku, doporučuju tam někdy zajít!
 Ve filmu byly úžasný retro věci jako barevný plastový brejle, polaroid, aktovky...

4. 500 DAYS OF SUMMER
Film, který obdivuje spousta blogerů a u nás v kině se na něj nedostalo! Bídáci! Asi jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec, ptám se sama sebe proč, dobrý soundtrack, docela hezký herci a zajímavé téma. Nevim, jak vám ale mě bylo hlavní postavy líto, zamilovat se do holky, která chce být jenom kamarádka a nechce žádný stálý vztah, je to chudák. Myslím si, že tento film nebude mít rád každý, ale jen ten, kdo opravdu ví, jaké to je se doopravdy zamilovat. Pak to pro vás nebude tak naivní. Rozhodně se na něj podívejte v originále, protože hlas herečky Zooey Deschanel je opravdu jedinečný.


"This is not a love story..."

A našla jsem i tracklist: 

5. LOVEC STYLU
Czech Original Fashion tentokrát přišlo s nápadem vyhlásit nejlepšího "lovce" stylově oblčených lidí. Já to stále sleduji, od začátku až ke konci a přiznám se, že ani nevím, kdy to končí:) jednou jsem měla nutkání se tam taky přihlásit, ale potom, co jsem zjistila, že musíte mít alespoň pět fotek a ještě na každé někdo jiný, takže raději ne, oslovovat neznámé na ulici by byl pro mě jako introverta docela problém, ale jednou bych to chtěla udělat a vyhrát někam letenku! Protože často vidím hodně dobře oblečené lidi, dokonce už i v Praze a to je co říct. Tahle akce si myslim, že je hodně dobrá a ukáže se v ní, jak je každý jiný a má svůj styl. Popravdě spousta fotek lidí by tam být nemusely, jsou opravdu slabé, ale některé i po fotografické stránce by si výhru zasloužili (zatím se mi líbí Jan Faukner, Eva Liliana Vlachová nebo Eva Mazuchová).

Jan Faukner, Londýn

Eva Liliana Vlachová, Berlín

6. LIMETKÁDA
Mamka vymyslela nový letní nápoj. Tak pozor, potřebujete asi jednu limetu, vymačkat jeden citrón, dvě lžíce hnědého cukru. Limetku nakrájíte a hodíte do vody, přidáte šťávu z citrónu, cukr a kostky ledu. Promícháte. Pak si sedněte na zahradu a vychutnávejte! Můžete si to ještě ochudit mátou či nějakým alkoholem. Jednoduché, rychlé, svěží!

ještě si v IKEI kupte tyto skleničky 



7. ANDYHO VÝROK
Jak se říká, to nejlepší na konec!

2 comments:

  1. Na film Jmenuji se Oliver Tate se chystám nebo si ho možná stáhnu, jsem na něj zvědavá. Málokdy se mi žádný britský film nelíbí. Zato 500 dní se Summer se mi nelíbilo vůbec, i když si opravdu myslím, že vím jaké to je, se doopravdy zamilovat:)
    Kino Světozor je jedno z mých nejmilejších kin!
    Limetkáda je fainá, miluju cokoliv kde je citrón/limetka.
    A lovce stylu sleduji, vždy zkoumám vyfocené lidi a beru si inspiraci. Já ráda pozoruji lidi, jak jsou zajímavě oblečení, kdekoliv.

    ReplyDelete
  2. Oliver Tate mě taky strašně láká, i když vůbec nevím proč, že by ta ponurá ostrovní atmosféra?
    500 dní se Summer - jednou jsem viděla v televizi začátek a hrají tam opravdu sympatičtí herci - mladej mimozemšťan a slečna z Yes Man, pokud se ti tedy líbí její hlas (stejně jako mě) koukni i na to, tam je částečně zpěvačka a ty její písničky zní úžasně :) (škoda že jsem neměla čas to dokoukat, někdy určitě shlédnu)

    A ještě parádní fotky z Francie( nevěděla jsem kam komentnout), ale příroda může být krásná, ale ty lidi, jednou jsem tam byla a stačilo :(

    ReplyDelete