Friday, November 25, 2011

Ideas of the Month (a liitle bit) - September 2011

1. ZABIL JSEM SVOU MATKU
Po Imaginárních Láskách další film, který mi ještě dlouho utkví v hlavě. Další dávka emocí, další dávka inspirací. To jsou ty chvíle, kdy bych chtěla být režisérem či kameramanem. Xavier Dolan zpracoval další příběh o homosexualitě, tentokrát o mladém klukovi, který zjistí, že je na stejné pohlaví, ale tak trochu se s tím nemůže vyrovnat, tedy především jeho matka, která to zjistí později a chce ho dát na jinou školu. Xavier ji začne nenávidět a utíká z domu do prostředí gay barů. Chybí mu otec, s kterým by všechno vyřešil, je sám. Zase vynikající podívaná a hudební doprovod. Nedávno jsem zjistila, že film dávali u nás v rámci festivalu Mezipatra, kdybych to věděla dřív, určitě bych na něj šla.


2. SAM HISCOX
Další perfektní fotograf z Británie fotící mimojiné i celebrity.


Ale nejvíc se mi líbí tyhle docela drsné fotky:




3. BOŽSKÁ FLORENCE
Moje nejoblíbenější zpěvačka nedávno vydala své druhé album, na které už jsem se nesmírně těšila, ale nepřekvapila mě. Ceremonials už je o hodně jiné než minulé, Florence už zestárla a je na vyšší úrovni, už to není taková holčička, která zpívá o Kiss with a fist, už je to dáma a může si dovolit pořádné emoce a tajemno. Celé album připomíná Halloweenskou party nebo maškarní bál. Florence zase výborně pracuje s výškami, ale co mi tam chybí, je právě ta klasická harfa, písně už nejsou tolik melodické a lehce zapamatovatelné, občas se podobají a připomínají černošský gospel, ale je to Florence, která vás vždycky vtáhne s sebou a budete se unášet jejím hlubokým hlasem, kam se hrabe dnes oblíbená Adele.
A jaké písničky z alba mi ještě dlouho utkví v hlavě? Singl What The Water Gave Me je asi nejlepší, miluju ten začátek, klip je také vynikající, a je ta harfa:) dále Breaking Down - nevím proč, připomíná mi Vánoce:), Seven Devils - neskutečně tajemná, do filmu jak dělaná a Bedroom Hymns - miluju část: ...I'm not here looking for absolution
Because I've found myself an old solution...,
ta písnička má grády, vůbec celé album je pořádně nabité, ale mohla pár songů ubrat a udělat z toho větší celek. Ikdyž nerada, dám procenta - 80%.



4. FOTOGRAFIE
Mojí nejoblíběnější zábavou se stalo večerní brouzdání po serveru weheart. com a hledání obrázků na Tumblr, je to pro mě jedna z největších inspirací. Vybrala jsem várků pics a photos, které se mi prostě líbí a vznikl z toho opravdu zvláštní mix:
 Má pravdu Lucy.

Piknik venku a vůbec...mým životní snem je, koupit si klasický piknikářský kufr a kostkované ubrousky, vzít si knížku a mp3 a jít si lehnout někam do parku, tam sedět, ležet, pít, číst, fotit, ale hlavně nad ničím nepřemýšlet a nikam nespěchat! A ještě mít někoho po boku:)

 Tyhle obrázky nikdy nezklamou a podzim miluju!


 Mojí další životní inspirací se stala Alison z KILLS, dostávaj mě její rozcuchaný vlasy, americkej přízvuk a hlavně úžasnej hlas! Tuto fotku jsem poprvé objevila na přátelském blogu mnkblog.blog.cz. Díky Nikki!:) A přiznám se, že jsem se pokoušla o stejnou fotografii, ale se mnou, zatím se nepodařilo:) jsem blázen.

 Fascinují mě kola od doby, co jsem byla v Amsterdamu a slyšela píseň Bike Song od Marka Ronsona.

 Takovýho kluka bych jednou chtěla:) ...néééé!

 A pejsci, nejlepší společníci při koukání se na televizi!

6 comments:

  1. no fííha, spoustu tady toho máš=)
    Zabil jsem svou matku jsem viděla a docela depra.. fotky taky depra..
    s piknikem to mám stejně - sice koš mám, ale je to spíš košíček, takže nějaký pořádný by se hodil.. a pak taky třeba obří zahrada, aby jsme nemuseli chodit moc daleko, žejo=D

    ReplyDelete
  2. prosím tě, připomeň mi, že ti k tomuhle chci pár věcí říct :)

    ReplyDelete
  3. tyhlencty tvé články miluju! :) těším se na další dolanův film!

    ReplyDelete
  4. Má pravdu Lucy ;) A piknik by byl strašně fajn, ještě k tomu na pěkném anglickém trávníku <3

    ReplyDelete
  5. Kluk kterej vypadá jako James Dean? No to se bude těžko hledat :D

    ReplyDelete