Saturday, February 11, 2012

Artsemestr na VŠUP

Po včerejšku už nikdy nejedu ze Strossmaierova náměstí (fakt nevim, jak se to píše) na Staroměstskou. Jako vždycky jsem šla špatnou cestou, a tak mě málem přejela tramvaj, ale sestra mě zachránila, takže jsem vklidu (já nikdy vklidu:) mohla nasednout na 17. Připadala jsem si jako študák s novou červenou aktovkou z Paříže a s knihou Zápisky z mrtvého domu od Dostojevkého. Bylo moc hezky, svítilo sluníčko a já jsem zažala litovat, proč vůbec jsem si vzala ty zimní boty, když stejně v centru už sníh skoro vůbec není.
Na VŠUP to bylo přesně takové, jaké jsem to čekala...sem tam nějaká postarší umělecká dvojice nebo mladí jednotlivci s deskama v rukách. Na chodbách kouřili povalující a jedící studenti, kteří si z mobilu pouštěli Gorillaz a povídali si o klauzurách ostatních spolužáků. Nic mě nějak extra nezaujalo, ale vždycky se mi líbí tamní atmosféra, ikdyž ten bordel na chodbách a jídlo položené přímo u "exponátů" mě někdy rozčilovalo. A navíc byl úžasnej výhled na Prahu a okny proudilo Slunce. Prošla jsem všechno, co se dalo a občas jsem si připadala jako naprostej lajk, protože i pro mě to bylo někdy těžké rozlousknout, co tím autor myslel. Ztrácela jsem se a pak už toho bylo na mě moc, takže jsem byla ráda, že můžu nasednout na metro. Nejvíc mi utkvěl v hlavě strakatý králík v Ateliéru keramiky a visící skleněná koule napuštěná červenou tekutinou a na ní napojené transfúze. Vyfotila jsem jen pár snímků iPhonem:

4 comments:

  1. jestli si to chceš připomenout, máme na 11 kočkách fotogalerii z vernisáže:)

    ReplyDelete
  2. Pamatuju si když jsme tam byli naposledy, chtěla jsem tam minulý rok chodit na jeden předmět, tak jsem se snažila zapadnout, bohužel tam přišla naše skupinka ajťáků a ne.. nebyli jsme nenápadní :D
    Ale určitě je to budova kde se dá načerpat inspirace :)

    ReplyDelete
  3. the third picture is very nice!

    xx, Sabinna and David
    Broken Cookies

    ReplyDelete
  4. jo,ten výhled tam mají dechberoucí! na hrad a hlavně na střechu rudolfina,to mi přišlo nejlepšíí

    ReplyDelete