Tuesday, April 17, 2012

Fleet Foxes

Nikdy jsem neholdovala tzv. vesnickým kapelám jako třeba Mumford and Sons, ale poslední dobou mám pocit, že takovýto typ muziky potřebuju, jelikož už je těch zasněných kapel, co poslouchám trochu moc a stále se opakuje tentýž rytmus. Ale hlavním důvodem asi je, že u pomalejší muziky si více odpočinu a dokážu při ní i normálně přemýšlet a psát. Taková je kapela Fleet Foxes. Parta čtyř "zarostlých" chlapíků ze Seattlu vás vtáhne do pohádky plné říkanek a ponaučení, která nakonec, jako vetšina pohádek, skončí dobře. Stáhla jsem si zatím jen jedno album Helplessness Blue a velmi mě zaujalo, ikdyž bych žádné písni nedala pět hvězdiček z pěti. Album je příjemné, pro introverty a konzervatisty jako dělané a pro milovníky folkové muziky to pravé ořechové! Někdy mi až připomíná dětskou bibli. Vybrala jsem samozřejmě nejlepší písně:

THE SHRINE/AN ARGUMENT
Ten začátek je neuvěřitelně pohádkový a napínavý. Písni dávám čtyři hvězdičky (miluju část "apples in the summer all cold and sweet"), ale na můj vkus by nemusela být tak dlouhá a přibližně v polovině se mi nelíbí ten přechod, který mi připomíná kapelu Čechomor.


GROWN OCEAN
A jedemééé! Ježiš, kdybych tak jela někam do Kanady, to by bylo jako dělaný na dlouhé cesty! Na písni se mi líbí, jak jede, stále se v ní něco děje, není nudná.


Na koncertech mají moc hezké doprovodné animace:
Táboráčky, čepice a kostkované košile...to je jejich!

První obal alba zdobí obraz od vlámského malíře Pietera Brueghela.

3 comments:

  1. Fleet foxes miluju! Taková hippie pohoda!
    Jen to nové album nemám vůbec naposlouchané. Chyba!
    P.S. Nejraději mám Mykonos.

    ReplyDelete
  2. ja ich mám tiež rada a tie animácie sú bezkonkurenčné :)

    ReplyDelete
  3. tak to já si chvilku počkám než budu pít šampaňský:D tak tuto skupinu vůbec neznám ale jinak super článek!;)

    ReplyDelete