Saturday, July 7, 2012

Rock for Storm


Začalo to meruňkovýma knedlíkama a skončilo čtvrteční bouřkou. Stačí, ne?:) Sakra, byla jsem poprvý na Rock for People a hned viděla docela dost hvězd. První den nás čekala noční řezba s Prodigy, ale ještě před tím jsme se rozkoukávaly po rozlehlém letišti a vzpomínaly na minulý Frequency festival a říkaly si, jestli jsme náhodou neměly jet spíš letos na něj, ale nemohly, protože nás ještě čekaj Blur v Hyde Parku.
Rockáči to mají celkem slušně zařízené a i milovníci jídla si zde najdou to své...plno stánků s ochucenýma pivama, ovocem, nudlema, drinkama, ale kvůli tomu jsme tam nepřijely. První kapela, co jsme spíš slyšely byli myslim The Subways. Nic moc, ale docela nás nakoply a mohly se připravovat na tu pravou koncertní náladu s interpretama, které máme rádi. Two Door Cinema Club už jsem viděla podruhý a nic se nezměnilo. Stále to jsou ti "kluci" se zrzounem vepředu. Přidali pár nových písní, které zněly alternativněji, ale přesto si myslím, že už jdou dolů. Skákání a zpívání u What You Know nám rozproudilo krev, slunce luxovalo pot a pivo hasilo žízeň.
Franze Ferdinandy jsme poznaly už z dálky podle jejich plátna s Franzem F. Sakra, ty byli dobrý!! Alex Kapranos se ostříhal podle hrnce a nasadil módní moustache. Publikum tahle banda ze Skotska pěkně rozhoupala a já se mohla konečně vykřičet při Take Me Out. Akorát mi chyběla Ulysses.
Ani jsme se ségrou moc nejedly, protože jsme nestanovaly jako většina bídáků, ale hezky spaly v diamond all inclusive bytě u babičky a dědy. Tam jsme měly spoustu jídla, sprchu, splachovací záchod a televizi se satelitem!! Ha!!:)
No a pak teda Prodigy. Já se bála, že skončím v pekle a při hodinovým čekání ještě víc. To byl první koncert v mym životě, kdy jsem se opravdu bála o své zdraví. Ze začátku se to kolem nás začalo pěkně mlít, takže jelikož zase tak velcí fanoušci nejsme, šly jsme dál. Tam to bylo lepší a dokonce mě párkrát donutili tancovat, ale spíš předstírat. Já vim, mě moc neberou, ale show to byla zajímavá. Zpěvák ve svém slovníku nemá jiné slovo než fuck a ostatní ho poslouchají na slovo.
Ve čtvrtek už to bylo celkem slabší a o dost klidnější. Stále bylo příšerný horko, tak jsme se ségru seděly na velkejch valech a pozorovaly, jestli náhodou někoho neznáme. K večeru jsme se tak různě procházely a odpočívaly v jednom velkym stanu, kde hrála Lenka Dusilová. Ta hrála spíše méně alternativnější písně, asi starší, ale aspoň jsme si mohly odpočinout a podívat se na iPhone aplikaci, kdo další je na řadě.
Měla hrát prý docela dobrá kapela Refused, ale bubeník skončil na nějakým letišti, takže se koncert přesunul na jednu v noci (no teda nakonec asi ne). Škoda. Tak aspoň Čechomor?? Ne, důbek i jedličku jsem na štěstí neslyšela, protože na Kooks už se to začalo štosovat. Indie lidi, hipsteři, blogeři se hrnuli do prvních řad a já tam s tílkem Florence + the Machine jsem si připadala jako blbec. Divila jsem se, že u nás mají tolik fanoušků a taky, že tam bylo celkem docela dost cizinců. Proboha, proč k nám jezdí, když oni maj o sto procent lepší festivaly?? No nic. Není čas řešit a raději se zaměřit na vždy dobře laděný britský Kooks. Luke se oblékl do černé a jako vždy na pódiu poskakoval s kytarou. Ale za začátku hráli snad něčí cover nebo co a vůbec, těch pár prvních písní nebyly nic moc. Já je teda znala, ale nevim, proč se u nich všichni tak radovali. No, asi nejsem velkej fanoušek Kooks. Jo, došlo i na Naive, ale blížila se bouřka a já se začala připravovat na útěk. Ten definitivně oznámil pan produkční a Luke stačil něco zamumlat a ahoj, v polovině Naive!! To potěší...No nic, já byla donucena si obléknout příšernou pláštěnku, kterou jsem ze vzteku nakonec protrhla.
Davy se hnaly od stage a pak už jen záchod. Tam jsme trávily zbytek času. Já jsem jako vždy dělala hrdinu, ale pak přestávala bejt sranda a začalo se volat, ať opustíme areál. Všichni byli proti, my s nima. Každopádně už se vědělo, že nikdo hrát nebude, takže jsme to vzdaly a šly si dát k babičce buchty a hurá do postele. Faith No More jsme stejně vidět nechtěly, akorát ty Refused a David Koller nás mrzeli. Poslední den jsme vynechaly. Už toho bylo dost. Jo, to kdyby tam třeba hráli Black Keys, tak neřešíme, ale hvězdy jako Crystal Castles nemusíme vidět.
Tak já se to pokusím shrnout: nejlepší koncert měli Franzové - dobrej zvuk, hezký retro bedny a bezvadnej závěr, kterak všichni bubnovali. Kook letos zklamali, ale za to spíš poděkujme bouřce. Jinak nic novýho. Příště jedem na Frequency a nebo na Glasto!! Začínám se taky hrozně těšit na Blur do Londýna, sakra, je to blízko!!!


a takhle se tam chodilo

a v hangárech se schovávalo, když bylo nejhůř

Tůdorovci hrajou



vzadu můžete vidět hezké blátíčko, kterému se nevyhnuly i moje koncertní kecky s dírama

nejlepší retro bedny prostě





závěrečné společné bubnování

já 

vsadila jsem na Coachella style

hodní kluci z Prodigy



"Hej, ty tam!"

to bylo ještě hezky

Matka Příroda se zlobila.

10 comments:

  1. Franz Ferdinand, aaaw, tak strašně mě mrzí, že jsem na RfP nebyla...

    ReplyDelete
  2. Bláho, byla jsem na přesně těch samých koncertech co ty. :-) Dokonce jsme asi byly nedaleko od sebe. Kde jste přežily tu bouřku po The Kooks? Nás ani nenapadlo běhat do těch hangárů a rovnou jsme běžely držet stan, aby neuletěl, ale nakonec byl dobře přidělanej, takže to nebylo ani nutný. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) my jsme se ségrou přečkaly to nejhorší na záchodech:D pak jsme se přesunuly do hangáru, ještě, že jsme nestanovaly:)

      Delete
  3. The Prodigy jsou nejlepší,... na RFP jsem ještě nikdy nebyla a musím říct že mi to ani po letošních bouřkách nevadí, bouřek se bojím, tak si nedokážu představit že bych měla být v té době pod otevřeným nebem

    ReplyDelete
  4. Taky jsem byla letos poprve a Two Door meli nejlepsi plakat na stage :)))Ty boure byly nejlepsi, sakra, uz se tesim na pristi rok!!!

    ReplyDelete
  5. Škoda, že jsme se nepotkali. FF byli skvělí. Alex neustále koukal a házel ty jeho obličeje na první řady a mě se podíval do foťáku a pak se na mě usmál:D.

    Vzpomněla jsem si na vás, když byla bouřka, jak asi přežijete to stanování, když jste se nemohli pořádně ani na Frequency a vy takto u babičky na buchtách, tak to musel být opravdu příjemně strávený festival.

    Po bouřce jet do sucha a ne se krčit v promoklém stanu s mokrým vším, ale úplně vším:D.


    Fotky jsou super, líbí se mi moc tvoje kabelka!:)

    P.S. Založila jsem si nový blog, není tak o hudbě, jako o mě, jídle apodob.

    ReplyDelete
  6. tak to jste meli taky dobry, ze jste nespali ve stanech..a jeste s takovym servisem jste to meli :-) ve stanovym mestecku to muselo bejt celkem peklo :D

    ReplyDelete
  7. heheh, super článek, 'alex se ostříhal podle hrnce':D jo, pravda..ale jedine s cim s tebou nesouhlasim jsou two door c.c. byli bozi a dolu nejdou a prodigy jsou strasní, slyšela jsem je jen zdálky a to mi stačilo :D

    ReplyDelete
  8. looks like u had an amazing time!!

    xx, Sabinna and David
    Broken Cookies

    ReplyDelete