Thursday, November 29, 2012

The Drowners


The Drowners už není jen ta písnička od legendárních Suede. Tohoto jména se ujala parta čtyř mladíků z New Yorku, mezi nimiž se jak krásou, tak zpěvem vyjímá původem Welšan - Matt Hitt. A zdůrazňuju ho zejména proto, že Matt vedle hraní v této kapele, působí také jako model pro světoznámé módní magazíny včetně Vogue. Zde se také setkal s módní ikonou Alexou Chung, která je známa svojí úchylkou na muzikanty a možná se díky ní dostal do hudební branže. Kdo ví. 
Vraťme se ale k The Drowners jako takovým. Cítím v nich nádech britského indie rocku, který si lehce zahrává s popem. Jejich největší inspirací jsou kapely The Smiths a Pulp, a i když zatím vydali jen single a na účtě mají jeden videoklip k písni Long Hair, připadá mi, že se v hudbě už pohybují pěknou řádku let a vůbec nezní jako partička mladých teenage boys, co k Vánocům dostali kytary, a tak se rozhodli, že je pěkně rostřískaj. Uvidíme, co na nás ještě tyhle kluci s kšiltovkama, košilema a koženýma bundama vybalí. Zatím, kšiltovka dolů!
Podívejte se na tu spoušť meetingů s přáteli (mimo jiné i s Alexou Chung) a zpívejte si All the girls have long hair, all the boys have long hair...



No comments:

Post a Comment