Sunday, March 17, 2013

Že by nová Blondie?

Sky Ferreira. Ta holka mě stále více dostává, i přesto že v podstatě tak trochu spadá do kategorie popových obyčejných amerických zpěvaček. Má něco v sobě. Nejnovější singl Everything Is Embarrassing je jak vystřihnutý z devadesátek a je v něm poznat vliv jejího přítele Zacharyho z DIIV. Ještě song Red Lips je docela dobrej (až se to teda rozjede, kdy je to pak až moce teenage). A Sad Dreams už je american jako prase. Já nevim holka, máš skvělej hlas, ale zkus se nedržet popové scény a klidně skočit do tý, kde je tvůj přítel.
Přidávám live video, kde je mimochodem taky hezkej klávesák.:)



Sky se narodila v Los Angeles a od roku 2009 se podepsala coby zpěvačka pod label EMI. Všechno začalo ve třinácti letech, kdy zpívala gospely v kostelech a chodila na hodiny zpěvu. Všichni jí začali chválit, a tak se rozhodla, že si založí svůj MySpace profil. Tam si jí všimnul švédský producent Bloodshy & Avant a v létě 2009 už z toho bylo album Parlophone. Byla to tehdy typická "Kaliforňanka" s opálenou tváří a zlatými dlouhými vlasy a podle mě byl její styl hudby strašný a ani bych se nedivila, kdyby se objevila v iPodech mladých teenage holčiček.
Ale dnes už to není ta dívka s milým úsměvem a texty o lásce. Sky Ferreira se rozhodla, že se staně blonďatou rebelkou (dneska už i modrovlasou) a klidně vyzkouší i dráhu modelky. Nylon, Dazed & Confused, Interview...tady všude jste na ni mohli narazit. Dostala se tak blízko k módě a postupně ji i módní nárháři brali na své přehlídky. Stala se tedy i módní ikonou? Dá se to tak říci, akorát řekla bych, že to je taková blonďatá Alison Mosshart v sukni. Kožené bundy, leopardí vzor, volná trika a rozcuch. Sky mě baví, ale jen doufám, že se nevrátí do začátků své tvorby.

Možná je to Sky, která odstartovala další letošní módní hit ála "neposlušná školakčka" - krátké
černé skotské sukně (podobnou mají v Topshopu a já si říkám, jetli to není ona)
 a podkolenky.





































































































































2 comments:

  1. Tyjo,díky za tip! Tu si musím poslechnout..

    ReplyDelete
  2. je to naozaj také popoidne..ale tak ma to vcelku niečo do seba..ja som ju poznala pred tým len cez túto skladbu http://www.youtube.com/watch?v=s9hFIHuxf-E a ta sa mi dosť páči

    ReplyDelete