Sunday, June 2, 2013

Folktronický kalejdoskop rytmů

IBIŠEK. Někomu se vybaví dovolená v Chorvatsku, jinému hawajské tanečnice ve vlasatých sukénkách, další si možná vzpomene na toho nenápadného mladíka s asijskými rysy kroutícího se kolem svého mixážního pultu. Řeč je o Mikeymu Maramagovy pod přezdívkou "Kos Kos". 
Hawajský rodák, který se už tři roky drží mezi předními jmény elektronické hudby s vůní letních květin. Nedivme se, když jeho poslední album s názvem Boracay Planet zdobí právě ta kytice ibišku a songy v něm zní jako čerstvě namíchaný koktejl ozdobený karambolem. Úvodní singl It's A War vás začne bičovat umělými zvuky a pustí vás až po sedmi minutách. Romantická, možná až trochu patetická Happy With You je další mojí oblíbenou, u které jako jedné z mála, vyniká zvuk kytarových strun. Kupodivu mě více baví remixy písní Tear a Keep It Up a vím, proč, protože více jedou a Tear by se krásně vyjímala v prostorách Manga na pražských Příkopech, kde mimochodem často hrají podobné žánry. 

Dvě předešlá alba ani nemá cenu zmiňovat, protože nejsou tolik dotažená a zbytečně přemrštěná podobnými songy. Uvedu pouze Pure, která má též povedený videoklip, na který reaguje název celého článku. I grafik Samuel Johnson (samueljohnsondesign.com) by si zasloužil pochvalu. Teď si zrovna říkám, že je to takový druhý Leif Podhajsky a na svém facebookovém profilu píše, že Mikey Maramag právě pracuje na novém albu.







No comments:

Post a Comment