Saturday, August 31, 2013

KAMP!


Kde jsou ty časy, kdy jen pár kapel si hrálo se syntetizátory a o lístky na jejich koncerty se strhly bitky? Jako se vrací módní výstřelky, tak se vrací i hudební rytmy. Někdy okořeněné o něco nového, jindy znějící úplně stejně jako tenkrát u rybníka. Málokdo by řekl, že i Poláci budou mít chuť se přiblížit osmdesátkovým britským kapelám. Seznamte se s KAMP! 
Jejich největší fanouškovská základna samozřejmě sídlí v jejich rodném Polsku, kde mladí hipsteři na jejich electropopový disco zvuk nedají dopustit. Hudba jako dělaná na párty, která to s počasím zrovna nevychytala, a tak jsou všichni zalezlí někde v opuštěném baráku a sbírají střepy ze spadlé discokoule. 
Je to teprve dva roky, co se objevil zamlžený klip s podivným chlápkem. Píseň Cairo byla první singlem, pak následoval vodopád dalších, kde dominuje hlavně MELT. Chytlavé stále dokola se opakující umělé rytmy a holky v bazéně. Však úplně nejvíc "osmdesátková" je asi Distance Of The Modern Hearts. Už chybí jen ten chlápek s ulízanýma vlasama a XXL sakem tancující s nějakou buchtou, která si o půlnoci vzpomene, že musí být doma. 
Pokud chcete KAMP! vidět, máte možnost 24. září v MeetFactory. Jedou totiž tour s žánrově podobnými tuzemskými Deaths. Deaths, aneb bývalí Girls On Drugs vstali z mrtvých a bez Lukáše Mayena, který si jede svůj projekt, chystají brzo EP. Od nich zatím můžete znát třeba Karaoke Blues. Lehce naivní klip, kde se členové kapely vtělili do role lupičů. Zajímavostí však je, že Deaths původně nevznikly u nás, ale v Brooklynu, kde byl zpěvák Igor Bruso na stáži na pobočce časopisu Vice. A vůbec kapela vlastně nemá skoro žádné dočinění s Českem, protože Igor pochází z Ruska a kapela se prý teď stěhuje do Anglie. Takže možná je uvidíme naposledy u nás a pak budou mýtit britské puby.

3 comments:

  1. Mám Polsko za rohem a vůbec nic o něm nevím. Až teď, když jsem si říkala, že takováhle věc mi k Polsku vůbec nesedí, jsem si uvědomila, že mám o sousedech nulové představy, kromě toho, že je považuju za náboženské fanatiky, že mají drahé poštovné a že tam asi budou hezké kostely. Ostudné, haha.
    Jinak závidím účast na koncertu Depeche Mode.

    ReplyDelete
  2. ... v každom tvojom článku sa dozviem čosi nové :) lajk it. sledujem ;)

    ReplyDelete
  3. ja mam prave smrt panen hodne rana a nejvic ztraceno v prekladu, proto mi to prijde slabsi.

    ReplyDelete