Sunday, July 31, 2011

Back from Brittany (not Great Britain:) - part 1

WOW, zpátky v té úžasné zemi! Tak vidím, že počasí není o nic lepší než, tam kde jsem byla, nebo spíš horší, jinak vypadá, že je všechno při starém. Sedm dní jsem byla mimo internet, na Bloglovin na mě ráno vyskočilo nad 300 nových článků (ne v polovině jsem zatrhla "Mark all as read"...na to fakt nemám nervy a ještě se koukat jak si některé blogerky pořídíly nový Lomo foťák, ne to fakt ne, to by mě zabilo!), propásla jsem Code:Mode, na fotky z něj se koukat nebudu:) jen na pár s dobře oblečenými návštěvníky a ještě procházet fotky na Tumblru...největší zábava!
Vrátila jsem se dnes kolem půlnoci a teď vás zahltím fotografiemi z bretaňského pobřeží. A kdyby jste nevěděli, tak Bretaň nebo Breizh se nachází v severo-západní Francii, měli jsme půjčený dům nedaleko malebného městečka Saint Malo. Bretaň je jiná, taková námořní, podobná Skotsku nebo Irsku (taková Malá Velká Británie:), nečekejte přeplněné pláže (moře jen pro otužilce nebo děti), davy turistů ani třicetistupňová tepla. Je čas si vzít pohodlné boty na skalní výbežky, pláštěnku a mikinu!


Takže, jestli se někdy vydáte do podobné oblasti jako já, dám vám pár rad:
  • do Francie si s sebou neberte příliš velké sumy peněz. Například 500 euro, oni jsou totiž tak neochotní, že ani na pumpě vám to nevezmou, takže si musíte na poště koupit balíček úžasných obálek jako my u kláštera Saint Michel.
  • francouzská rádia jsou hrozná, pokud tedy nejste odborníci na francouzský jazyk a milujete jejich kulturu. Jediné, co se dalo poslouchat byla píseň Aloe Blacka - "I need a dollar dollar, a dollar is what I need". Jinak jsme měli občas takové štěstí, že jsme chytli britské BBC 1! A zde jsem poprvé slyšela novou píseň od kapely Kasabian!(juchů). Doporučuji si vzít výběr vlastní hudby, jako to děláme my se sestrou.
  • aby jsem furt nekritizovala (jak je u mě zvykem), tak v Bretani mají spousta dobrých místních pokrmů jako: moules frites (žádní fritovaní šmoulové, ale mušle s hranolkama), ochutnala jsem je, ale řeknu vám, že ten celej hrnec bych nesnědla, žádná bomba. Ty bretaňské jsou s žampiónovou omáčkou. Ale samozřejmě mořské plody byly vynikající, jako krevety, losos...Další místní jsou máslové sušenky (oprotu těm skotským jsou sušší), jablečný cider a palačinky! (žádná čokoláda, nejlepší klasické na másle a s cukrem)
  • co se týče obchodů s oblečením a doplňky, ve Francii je velký výběr bot, všude samé sandály a kecky. Výběr už je podobný tomu našemu...klasika jako Camaieu, HM, Pimkie...všude. Pro mne byl novinkou a zároveň překvapením obchod s oblečením s názvem Bonobo a taky Zadig & Voltaire (příští článek budu věnovat této značce). Topshop zde nehledejte.
Další rady a poznámky najdete u fotografií, nafotila jsem jich asi 400, ale pro blog jsem samozřejmě vybrala ty nejzajímavější!
+ Asi se někomu tyto fotografie budou nahrávat pomaleji, nevzdávejte to a koukněte se na chvíli na jinou stránku nebo běžte na toaletu.
Nejdříve zastávka v středověkém městečku Troyes, které leží někde více ve vnitrozemí...klasické kolotoče jsem si musela vyfotit!

Klasické křivé místní domky

a stylový hotýlek (v jídelně měli dokonce rytíře!)

Jediné, co se dá u mě fotit, jsou nohy, tak tady je máte! Sukně je z Pimkie, jen tak pro informaci:)

A klasická Bretaň. Most u našeho domku, úplně jako v San Franciscu!

Výhled ze zahrádky u našeho baráku

Místo jako stvořené pro milovníky hortenzií.

A náš baráček (vlastní ho jedna rodina a půjčuje na týden komukoliv samozřejmě za peníze, více domků k půjčení najdete na abritel.fr).













Opravdu stylový baráček se spoustou racků, lodiček a rybiček.

A kočička, která nás vítala (až na jednu výjimku) každé ráno a nebyla jediná, která se na nás přišla podívat.

DALŠÍ FOTOGRAFIE V DRUHÉ ČÁSTI!

6 comments:

  1. nádhera, nádhera, náááádhera! týden v Bretani bych si taky dala líbit.. my jedeme v září do Španělska, moc jsem se těšila, ale před pár minutami byla v Událostech reportáž o nárůstu přepadení cizinců tamními gangy.. vzhledem k tomu, že plánujeme nocovat pod širákem, jsem hodně znervózněla a opravdu to s přítelem ještě proberu.. 14 dní bez spánku a ve střehu bych asi fakt nedala..=(
    omrknu tu stránku s domy, Francie třeba za rok..=)

    ReplyDelete
  2. skvela fotoreportaz!:)
    http://sienastyle.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Iva: to je teda dost blbý, ale tu stránku s domama fakt doporučuju, máme s ní dobré zkušenosti.

    ReplyDelete
  4. Hned se kouknu na nějaký podobněkrásný domeček v Itálii.
    Je to velké městečko?:)

    ReplyDelete
  5. Nikki: vůbec ne:) to, kde jsme bydleli je taková malá vesnička, jejíchž název momentálně nevim, nedaleko většího města Saint Malo, jinak největší a hlavní bretaňské město je Rennes.

    ReplyDelete