Saturday, March 24, 2012

Never Let Me Go


NEOPOUŠTĚJ MĚ je jeden z mála filmů, u kterého to bez kapesníku prostě nejde! Příběh je situován kamsi do Anglie, do klasické školy, která má funkci jakéhosi dětského domova. Kamarádky Kathy (Carrey Mulligan) a Ruth (Keira Knightley) už od mládí spolu bojují o srdce mladého umělecky založeného studenta Tommyho (Andrew Garfiled), jehož srdce nakonec získá Ruth, ikdyž už od začátku je zřejmé, že Tommymu se spíše líbí Kathy (věnuje ji totiž kazetu s písní Never Let Me Go). Avšak jednoho dne se všichni studenti dozví, že na škole nejsou jenom pro to, aby rozvíjeli své znalosti, ale hlavně, aby měli v budoucnu komu darovat orgány. Každý student je povinen darovat třikrát a po třetím dárcovství zpravidla umírá. Jejich budoucnost se láme a pravdu si uvědomí až v době, kdy jako dospělí společně vyjedou na statek, kde darcovství začíná.
První je na řadě Kathy, která stále miluje Tommyho a Ruth ji závidí. Tommy a Kathy spolu konečně začnou chodit a Kathy se rozhodne, že přijme práci pečovatelky v nemocnici. Odjíždí a Tommy mezitím poprvé daruje orgán. Všechno se změní. Ruth je po druhém dárcovství na pokraji svých sil, Tommy si začíná uvědomovat, že jeho život taky brzy skončí a Kathy zatím nic netuší. Ke konci Ruth umírá a Tommy s Kathy se snaží, aby jim prodloužili čekání na odebírání, ale zjístí, že nemůžou...
Nic není horšího než čekání na smrt a když vydíte milované lidi kolem sebe umírat. Asi takto bych to shrnula. Neuvěřitelně dojemný příběh, u kterého se nenudíte, ale slzíte o sto šest, takže ženám nedoporučuji, pokud jste právě těhotné nebo "máte své dny".  Herecké výkony jsou bez debat vynikající. Andrew Garfield, kterého můžete znát například z filmu Social Network se zde ukázal že nehraje jenom v kravinách (a navíc je to docela fešák:). Stejně tak mladičká Karey Mulligan nebo Keira. Film je podle knihy od japonského spisovatele - Kazua Ishigura. Tu knihu si musim přečíst!



10 comments:

  1. Zaujalo mě to, jdu stahovat! :-)

    ReplyDelete
  2. Dïk za tip. Vůbec jsem nevěděla, že k tomu natočili film.

    ReplyDelete
  3. videla som to pred niekoľkými týždňami a ozaj si ma ten film získal, tak ako hereckým obsadením tak aj príbehom :) chcem si zadovážiť knihu podľa ktorej to bolo natočené :)

    ReplyDelete
  4. Tak na to se podívám...i když budu asi brečet jako želva:D

    ReplyDelete
  5. na tento film si brusim uz dlhsiu dobu zuby
    vyzera to tak ze dnes si dam filmovy vecer

    ReplyDelete
  6. no myslim, ze si mi dala perfektny typ!: )

    ReplyDelete
  7. to vypadá úžasně!
    děkuju za tip :)

    ReplyDelete
  8. Ten film vypadá skvěle! Rozhodně se na něj podívám a mylsím, že se mi bdue opravdu líbit. :)

    ReplyDelete
  9. Hello!
    Want to know your blog?
    Have more contact?
    We are fortunate to be on the Blogspot platform that offers the opportunity to speak to the world!
    If you are open in the field of communication, it is you open new horizons that you know every day!
    There are other countries, people who share the same passions as you.
    I invite you to visit Blogspot Directory
    I am a member of Blogspot Directory
    This blog is not personal! I created it for everyone!
    Us to share the different passions, fashion, paintings, artwork, photos, poems and so be able to find in countries other people with similar passions.
    I think this community could also interest you.
    On the right side with the books of green! You will find the country with the names of blogs by Country
    The more people and more opportunities it will give, you are some sort Ambassador of this blog is you also have to make known to your contacts
    Have a great day with the hope that you come join us.
    Regards
    Chris

    To find out, click on the link below:
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. Až dojedu z Englandu, tak si to pustím:)

    ReplyDelete