Sunday, January 20, 2013

Style Feed

Ve Victoria Albert Muzeu v Londýně jsme si koupila zajímavou knížku, v které najdete ty nej zahraniční bloggery z celého světa. Klasiky jako Tavi Gevinson, Anna Dello Russo samozřejmě nechybí a musím se přiznat, že skoro většinu lidí jsem neznala, takže jsem projela snad všechny blogy. Většinou to byly klasické - s outfitama, reklamama a reakcema na novou kosmetiku, tyhle neberu. Pak se našlo pár výjimek, které bych vám ráda představila:

www.patternity.co.uk - jak už název napovídá jedná se o blog, který je plný fotografií vzorovaného a jinak zajímavého oblečení, architektury a designu. Tento blog funguje už od roku 2009 a magazín Wallpaper ho umístil na šesté místo v kategorii nejlepších webů.

www.bucketsandspadesblog.com - mladý Brit Matthew Pike miluje pánskou módu a vyžívá se převážně v detailech. Na jeho stránkách ale nehledejte jen módu, ale i zajímavé fotografie z cest a předmětů, které se točí kolem něho.

www.stylebubble.co.uk - Susannu Lau móda opravdu baví a věnuje se jí do podrobna. Pracuje například také pro Elle UK a Pop magazine. Doporučuji se podívat na kolonku about me, kde se dozvíte něco více o bloggerce. Mně se líbí toto: My love of fashion was initially an act of rebellion against my parents and the 'popular' people at school - which then developed into something all consuming and now is my number one passion.

mypreciousconfessions.blogspot.cz - Cocorosa, jedna z mála má stále se nepustila blogspotu a už od roku 2009 dominuje blogům. Hodně si potrpí na DIY výrobky a není snad žádná fotka, na které by se hezky neusmívala. 

jakandjil.com - Ať žijou streetstylové blogy! Tommy Ton původně z Kanady objíždí celý svět a fotí celebritky na módní eventech, lidi na kolech, pospíchající do práce a hlavně oceňuju fotografie detailů bot kabelek...které jsou velmi inspirativní a na vysoké úrovni.

Ještě nutno dodat, že za knihou Style Feed stojí londýnský editor DistrictMTV William Oliver a německé artové nakladatelství Prestel. A můj názor na knihu? Byla jsem překvapená, že mekkou a jedničkou v blogování je Anglie. Angličani se zbytečně nepouštějí do složitějších grafik, blogy jsou dotažené do posledního puntíku a člověka nejvíce inspirují. Dále také Newyorčani, kteří jsou pokaždé hrozně rozesmátí a jejich pohled na svět vás baví. 
Akorát v módním blogování vidím jedno velké negativum a to, že se z blogů pomalu začíná stávat jen jakási nepřehledná nástěnka plná reklam, sem tam outfitů a jejich grafika stránek je někdy velmi slabá. Jsem toho názoru, že správný  blog by měl čtenáři něco dát, inspirovat ho a nebo dokonce změnit jeho názor na život (spíš k lepšímu tedy). 






















































4 comments:

  1. Neměla jsem se na ty blogy dívat. Teď mám špatnou náladu z toho,že u nás takhle lidé nikdy nebudou vypadat. A že já nejsem dostatečně bohatá abych nosila to co se mi líbí Achjo

    ReplyDelete
  2. many thanks for featuring my blog, really flattered for it to make the cut of your favs.

    ReplyDelete