Fascinuje mě jejich krabička a retro obal.
Oblíbené mentolové bonbony vznikly v roce 1960 v chotyňské pobočce liberecké společnosti Lipo. Jejich receptura i speciální způsob výroby zůstal stejný dodnes: na krystal cukru se postupně nanáší vrstvičky cukerného roztoku. Než kulička vyroste do velikosti čtyř milimetrů, uběhne šest týdnů. Snahy zmodernizovat a především zrychlit tento postup nepřinesly kýžený efekt, antiperle byly příliš měkké. Prvních pár let se prodávaly v plechových krabičkách, v polovině 60. let se přešlo na typické kulaté z plastu.
Zdroj: hn.ihned.cz
Můj nejoblíbenější drink:)
V Marks&Spenceru mají super výběr sladkých šťáv, nejlepší je hlavně Florida Orange džus nebo citronáda, ale nedoporučuji zázvorovou limonádu! O jídle ani nemluvim, vždycky kupujem skotské máslové sušenky nebo cukrové pusinky v plastovém kelímku. Ale ze všeho nejradši mám ty jejich obaly, prostě Anglie:)
hentie cukriky su riadny oldskul :)
ReplyDeletejako malá jsem antiperle zbožňovala, ale už jsem je dlouho neměla :))
ReplyDeleteten způsob výroby antiperlí je fakt zajímavý, ani jsem nevěděla, že je to tak složitý. Rostou jak mořský perly :D
ReplyDelete